"De Kapelaan van Dikkebus" is een karaktervolle, gerenoveerde vakantiewoning voor 10 personen, ondergebracht in een oud klooster ten zuiden van Ieper. Voorzien van alle comfort en een ruime tuin biedt ze eveneens een uitstekende uitvalsbasis voor jong en oud om de Westhoek te verkennen.

Achiel Van Walleghem Dikkebus - The Huts Cemetery Ieper - Last Post Heuvelland - Loker

Welkom in
“De Kapelaan van Dikkebus”

We heten je welkom in onze vakantiewoning “De Kapelaan van Dikkebus”. De naam van de woning verwijst naar Achiel Van Walleghem, kapelaan van Dikkebus tijdens het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. Hij verwierf bekendheid door zijn dagboeken waarin hij nauwgezet de oorlogsgebeurtenissen in de omgeving beschreef. Zijn dagboeken groeiden uit tot de belangrijkste burgerlijke bron over de oorlog in de Ieperboog.

De Groote Oorlog is nooit ver weg, ook niet in de onmiddellijke nabijheid van onze vakantiewoning. Maar de Westhoek heeft zoveel meer te bieden voor alle leeftijden. Denken we maar aan het unieke heuvellandschap waarin wandelen een plezier is voor iedereen, de muziekervaring op het jaarlijkse Dranouter festival, vlammende motoren tijdens de Rally van Ieper, dolle pret in het Bellewaerde Park, folklore tijdens de Ieperse Kattenstoet en traditie tijdens het blazen van de Last Post, culinair genot in tal van restaurantjes en nog zo veel meer… Kortom een streek die leeft, intrigeert en al je zintuigen bespeelt, elk seizoen van het jaar.

Onze vakantiewoning biedt een uitstekende uitvalsbasis om de streek te verkennen, te voet, met de fiets of met de wagen. Ze werd in 1923 gebouwd en was oorspronkelijk een klooster van de plaatselijke zusters. Dit is nog goed te merken aan details in de woning, zoals de vloer van de kamer die als kapel dienst deed. Zowel de oude woning als de tuin ademt nog de sfeer van weleer, en deze willen we bewaren, met behoud van alle comfort voor onze gasten om een aangenaam verblijf te garanderen.

De woning is centraal gelegen in het dorp van Dikkebus ten zuiden van de stad Ieper, in een erg rustige straat die onmiddellijke toegang biedt tot wandel- en fietsnetwerken. Op minder dan 100 m vind je ook alle nodige voorzieningen om je verblijf zo comfortabel mogelijk te maken: bakker, slager, kruidenier, plaatselijk café, frituur... Kortom, Vlaanderen in het klein.

Sinds 2014 verwelkomen we in De Kapelaan van Dikkebus iedereen die, net als wij, de Westhoek wil ontdekken en zijn inwoners wil leren kennen, er graag op uittrekt met vrienden en familie om een ongedwongen en gezellig weekend of een deugddoende vakantie te beleven, en geniet van de kleine geneugten des levens. De streek en zijn geschiedenis blijven aan je kleven eenmaal je er geweest bent.

Ziezo, we hopen dat we je warm hebben kunnen maken voor een verblijf in onze vakantiewoning, of minstens voor een verblijf in de Westhoek. Kom ook ervaren wat deze streek zo boeiend maakt!